Travel Reasons logo

Budget

World of Wanderlust – Een aanrader of niet?

World

Wanderlust

World of Wanderlust is een boek geschreven door de Australische schrijfster Brooke Saward. Zij heeft als professionele reiziger een gelijknamige reisblog heeft die heel succesvol is. In dit reisboek neemt ze je mee naar de leukste locaties en laat ze je zien waar je het best kan eten in grote steden als New-York en Londen. Ze geeft je ook tips voor als je alleen reist of  hoe je mensen moet overtuigen om mee te gaan reizen. En of dat nog niet genoeg is, geeft ze je ook nog eens fashion-tips. Kortom, in dit boek wordt alles besproken wat met reizen te maken heeft. Een reisblog in een boek gegoten dus.

Onze mening

Wij hadden bij het boek World Of Wanderlust hoge verwachtingen, omdat Brooke een fantastische blog heeft. Maar spijtig genoeg zijn deze verwachtingen niet helemaal ingelost. De lay-out is schitterend, maar dit boek heeft absoluut geen diepgang. Er worden zoveel onderwerpen besproken in dit boek dat er bijna geen enkel onderwerp echt volledig is uitgewerkt.

Je blijft wat op je honger zitten. Het ene moment ben je een inspirerende tekst aan het lezen over reizen, en twee bladzijden verder ben je bij een reisgids over Londen. Om dan een paar bladzijden verder weer terecht te komen bij een heel ander onderwerp. Dit is echt een gemiste kans want Brooke schrijft zo goed en ook haar foto’s zijn geweldig, maar naar ons gevoel hebben ze gewoon iets te veel in één boek proberen steken. En dat is spijtig. Moesten ze dit boek beperken tot een paar onderwerpen, zou het echt magnifiek zijn! Nu is het wat onoverzichtelijk. Maar ondanks dat blijft dit wel een leuk boek om eens te lezen of cadeau te doen. Het geeft je zeker zin om te reizen, dat staat vast.

boek review2

Waar koop je World of Wanderlust?

Voor World of Wanderlust betaal je zo’n €23, wat niet echt goedkoop is. Maar als je de lay-out ziet, begrijp je vanwaar deze prijs komt. Momenteel vind je dit boek zowat overal, van de Standaard Boekhandel tot de Fnac. Maar bij Bol.com betaal je momenteel het minst voor dit boek (€22,50).

Lijkt dit boek toch niets voor jou? Kijk dan zeker ook eens bij onze categorie boeken. En laat ons weten of jij nog een leuk boek hebt dat wij misschien toch eens moeten lezen.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles