Travel Reasons logo

Boeken

Onze favoriete reisboeken ter inspiratie

Onze favoriete

reisboeken

We kunnen vandaag de dag alleen maar uitkijken naar nieuwe avonturen en hopen dat reizen heel binnenkort weer kan. Om jullie te inspireren tot deze dag is aangebroken hebben we voor jullie een lijst gemaakt met onze favoriete reisboeken op dit moment. Laat deze boeken jou inspireren voor je volgende mooie reis.

The Travel Book

Het meest complete reisboek is zeker deze van Lonely Planet. Het is voor ons een soort Bijbel geworden. Werkelijk alle bestemmingen vind je hierin terug. Van korte citytrips tot exotische stranden en onbekende parels. Als je een dosis reisinspiratie kan gebruiken of gewoon een fervente reiziger bent, mag dit boek bij jou thuis niet ontbreken. Koop dit boek hier.

InstaTravel

Dit boek van de bekende influencer Aggie Lal is een inspirerend boek als je net zoals haar houdt van reizen en daarbij mooie foto’s wil nemen. Aggie geeft tips om betere foto’s te nemen op reis en op welke plekken zij de mooiste foto’s nam. Een inspiratiebron voor veel reisbloggers en influencers. Koop dit boek hier.

Instatravel

Ultimate Travelist

Dit boek, of zeg maar gigantische gids, is ook eigendom van Lonely Planet en dan weet je gewoon dat je kwaliteit krijgt. In dit boek staan de 500 beste plaatsten ter wereld gerangschikt. Het zijn stuk voor stuk plekken in de wereld waar je liefst NU naartoe wil. Van eilanden als Bora Bora tot Monet’s Garden in Frankrijk. En dit boek komt ook met een handige kaart die alle plekken situeert. Een must om in huis te hebben voor een dagelijkse dosis aan inspiratie die zeker thuis hoort in deze lijst met onze favoriete reisboeken! Koop dit boek hier.

Backpack Bestemmingen

Onze collega’s van We Are Travellers hebben dit unieke backpack-boek geschreven voor iedereen die mooie bestemmingen zoekt om rond te gaan trekken. Niet alleen is het een informatief boek maar deze reizigers geven ook hun persoonlijke ervaringen en tips mee. Dat kan handig voor jou zijn gezien het gebaseerd is op eigen ervaring en niet louter op wat populair is. Koop dit boek hier.

World of Wanderlust

Een lichtere versie van alle bovenstaande boeken is deze. Dit boek brengt je razend snel doorheen de mooiste plekjes ter wereld. De hotspots ook elke bestemming worden kort maar krachtig besproken. Het is een gids die je het leven van een professionele reiziger laat zien met hier en daar wat handige tips voor wie dat leven ook wil. Koop dit boek hier.

Lonely Planet’s gids voor de reisfotografie

Dit boek kan een beetje gezien worden als de Bijbel van de reisfotografie. Want dit boek, dat geschreven is door een professionele fotograaf, brengt alle onderdelen van het fotograferen aan bod. Van het juiste materiaal tot de juiste instellingen selecteren. Zeker één van onze favoriete reisboeken. Koop dit boek hier.

Reisfotografie

De allerbeste reistips van Lonely Planet

Een ander boek van Lonely Planet dat in de lijst met onze favoriete reisboeken thuis hoort is ongetwijfeld dit kleine boekje boordevol tips. Met dit boek leer je niet alleen goedkoper reizen maar ook slimmer en ecologischer. Word nu een betere reiziger met dit boek! Koop dit boek hier.

Homecamp

Homecamp is misschien niet meteen een reisboek maar meer een boek over de band tussen mens en natuur en de simpelheid van het leven. Het gaat over connecties en reizen is daar zeker onderdeel van. Er staan ook enkele reisverhalen in. Dit boek is zonder twijfel het meest inspirerende boek uit heel deze lijst. Een echte aanrader. Koop dit boek hier.

Favoriete reisboeken 2
homecamp

Ultieme Roadtrips

Een boek over roadtrips mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst met onze favoriete reisboeken. Want rondreizen zit ons namelijk in het bloed. En dit boek laat ons dan ook volledig wegdromen van een nieuwe roadtrip. Koop dit boek hier.

Jouw favoriete reisboeken?

Dit waren onze favoriete reisboeken. Maar wat zijn jouw favoriete reisboeken? Laat het ons gerust weten in de comments. Veel leesplezier! Voor nog meer boeken inspiratie kan je altijd hier een kijkje nemen.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles