Travel Reasons logo

België

Maanrock – Het gratis festival in Mechelen dat de zomer afsluit

Gratis festival

Maanrock

De zomervakantie loopt op z’n einde met september in het zicht. Dat betekent jammer genoeg ook het einde van het festivalseizoen in België. Hoe kan je deze zomer beter afsluiten dan met een gratis stadsfestival met een geweldige line-up? Maanrock is de ideale plek om nog één keer de beentjes te strekken en het einde van een mooie zomer te vieren.

Mechelen

Mechelen is centraal gelegen tussen Antwerpen en Brussel en heeft een historischebinnenstad. Het is een fijne stad om te bezoeken wanneer je in België bent. Mechelen heeft zonder twijfel de meest unieke kathedraal van België als uithangbord maar er is nog zoveel meer te beleven, waaronder gezellige evenementen zoals Maanrock. Mechelaarsworden sinds de bekende legende de “Manenblussers” genoemd en van daaruit is Maanrock als naam ook ontstaan.

Podium Maanrock Mechelen
Maanrock festival

Stadsfestival

Maanrock is al jaar en dag het leukste stadsfestival voor de Mechelaars en ook voor mensen ver daarbuiten. Jong en oud zakken af naar de Mechelse binnenstad om er te dansen op de vele bekende (Vlaamse) artiesten. Ook wij zijn al van jongs af aan ieder jaar aanwezig op Maanrock en dat stelt nooit teleur. Met de verschillende podia is er voor ieder wat wils. Zo kon je ons vooral vinden aan het hoofdpodium om mee te zingen met de bekendste hits van artiesten als De Kreuners, Rob De Nijs en ‘T Hof van Commerce, maar ook aan het feestpodium om een de beentjes te strekken op de beats van Yves Deruyter, Lady S, Peter Luts en nog zovelen meer. Daarnaast genoten we ook van toneel in de theatertuin en klassieke muziek op het klassiek podium. Zoals gezegd, er is voor iedere muziek- encultuurliefhebber iets te horen en te zien.

Line-up

Ieder jaar pakt Maanrock uit met de grote namen uit binnen- en buitenland. Maanrock heeft wel een voorkeur voor Belgische artiesten en heeft ook oog voor beginnend talent. Toch staan er ieder jaar ook kleppers van formaat op het hoofd- en feestpodium. Dit jaar waren het niet de minste namen. Onder andere Niels Destadsbader, Laura Tesoro, De Kreuners, Rob De Nijs, Warhaus, Kraantje Pappie, Discobar Galaxie en Bert Gabriëls traden er op. En het beste van al? Maanrock is volledig gratis!

maanrock-danspodium

Was jij er ook bij op Maanrock?

Ben jij al in Mechelen geweest? Of was je misschien ook aanwezig tijdens Maanrock het afgelopen weekend? Zijn er andere stadsfestivals die jij kan aanraden? Laat het zeker weten in de comments of op onze Facebook-Pagina. Zo kunnen wij  bijvoorbeeld nog de Lokerse feesten aanraden

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles